Danssugen?! Här finns dansgolven!

Dansbana! Södertälje

Dansbana! Södertälje är en plats för spontandans på Östra kanalgatan 2 i Södertälje. Platsen ligger precis vid Södertäljekanal, brevid skejt- och parkourparken och några minuters promenad från pendeln. Här kan man koppla upp sig via Bluetooth, spela musik och dansa! Ljudanläggningen är igång kl.10-22 och dansgolvet är ett mjukt gummigolv 7,5 x 7,5m.

Platsen är formgiven av föreningen Dansbana! ihop med lokala dansare från JAM dansstudio och Boogie Lovers.
Alla föreningar som vill är välkomna att använda platsen för dansträning under förutsättning att alla danssugna får delta.

Vi ses på dansgolvet!

Foto: Föreningen Dansbana Nicklas Dennermalm

Dansbana! ArkDes

Dansbana! ArkDes är en plats för spontandans på Skeppsholmen i Stockholm och bjuder in den som är danssugen att koppla upp sig via Bluetooth, spela musik och dansa! Ljudanläggningen är igång kl.10-22 och dansgolvet är ett slätt nåtat trägolv 8 x 8m.

Föreningar och andra planerande kan boka platsen (2h pass) för dansträning under förutsättning att alla nyfikna får delta. Kalender finns på museets hemsida www.arkdes.se/sa-funkar-dansbana-arkdes/

Platsen är formgiven av föreningen Dansbana! och beställdes av ArkDes till utställningen Public Luxury som pågick juni 2018 till januari 2019. Under formgivningsarbetet arbetade vi hop med de lokala dansaktörerna på Folkmusikhuset Skeppis och MDT. Eftersom platsen blivit så populär så finns den kvar på Exercisplan även 2019 (och vi hoppas även längre!).

Mitt i city-för era fina dansfötter!

Foto: Matti Östling/ArkDes

Dansbana! Vårby Gård

Ta med telefon eller annan musikspelare med bluetooth och kom till dansbanan under tunnelbaneperrongen i Vårby gård. Dansgolvet är slät, slipad terrazzo, 10x10meter. Mellan klockan 07 och 22 kan du koppla upp dig mot högtalarna och sedan är det bara att dansa, hur du vill, till din favoritmusik, i 15 minuter, sedan är det din kompis tur. Regnar det? Det gör inget, dansbanan ligger regnskyddat under spåren. På dansbanan visar vi varandra respekt, kärlek och omtanke!

Danskurser och event

Vill du boka Dansbana! Vårby gård för ett dansevent? Eller höra vilka kurser som arrangeras på platsen? Kontakta Evy Wallin hos Huddinge kommun på tel. 08-535 357 12 eller 0708-789768. Huddinge kommun äger och förvaltar Dansbana! Vårby gård.

Fler dansbanor

Dans är en kultur och motionsform som tilltalar människor i alla åldrar och det behövs fler dansbanor. Har du tänkt på en bra plats för dans någonstans nära dig? Vill du vara med och testdansa och skissa fram framtidens Dansbana!? Kontakta gärna oss och din kommun!

Spontandans på Dansbana! Vårby gård. Foto Nicklas Dennermalm