Workshop i Södertälje helgen 3-4 juni 2017


Inbjudan Södertälje dansworkshop 3-4 juni 2017

Dansbana! på Vårrevyn 2017

Onsdagen den 31 maj presenterar Dansbana! på Stockholms arkitektförenings vårrevy klockan 17.30-21.00. Välkomna!

Danskurs på Dansbana Vårby Gård + JAM

I juli 2017 ordnar vi danskurs i breaking på Dansbana! Vårby gård genom Concrete Kingz and Queenz. Kursen pågår 3-7juli med en klass om 45min/dag. Det är helt gratis! Låter det kul? Anmäl dig genom att skicka ett mail till oss på info@dansbana.se. Lör 19 augusti blir det JAM med internationella DJ’s och dansare. Hjärtligt välkomna!

Dansbana! Vårby gård Invigning

Den officiella invigningen med bandklippning och politker var i augusti 2016. Peppen var stor även då!

Swedish family på Dansdagar i Vårby gård

I pressen

Även pressen var positiv! DN, Mitt i Huddinge, P5 pratade om Dansbana! Vårby gård. 

Dansbana! Vårby gård i DN

Dansdagar i Vårby gård

När allt var klart i juni 2016 ordnade vi dansdagar med olika "prova-på" danser och evenemang. Den fina affischen gjordes av Maja K Zetterberg. Tack till alla som kom! Suddiga bilder men glada och klara minnen!

Ljud- och dansgolvscheck

Förväntningarna var skyhöga. När vi gjorde soundcheck kom det många som samtidigt ville testa det nya dansgolvet! Kul!

Dansbana! Vårby gård byggnation

Bygget drog igång på vårvintern och var klart i maj 2016.

Dansbana! Vårby gård utformning

Utifrån tankar och idéer från workshopen tog vi fram ett skissförslag på en dansplats i Vårby gård: en 10x10m stor terrazzo yta, ljudanläggning och klossar. Efter förankring hos deltagarna/dansarna och förfining omvandlades det till tekniska ritningar  som användes för upphandling av byggnation. Byggaren blev Nord Skateparks.

Dansbana! Vårby gård workshop

Huddinge kommun nappade på vår tanke om att skapa spontanidrottsplats för dans tillsammans med unga tjejer. På uppdrag av dem utvärderade vi olika platser för byggnation. Vårby gård med en stark lokal danskultur blev favoriten. Under vår och sommar genomförde vi workshops med unga tjejer och lokala dansföreningar och dansare där vi undersökte platsen och funderade på hur den skulle kunna vara och se ut. Tack till alla er som var med då! Mycket kul!

Publikation

Publikationen blev klar och beskriver vårt arbete från olika vinklar. Den grafiska formgivningen gjordes av Kerstin Hansson. Vill du läsa? Kontakta oss så skickar vi ett ex!

Dans och empati

Under hösten 2014 intervjuade vi personer från olika områden om dans, lek, stadsplanering, genderfrågor, dansbanelände osv. En av dem var Manne af Klintberg, clown och då ordförande i IPA-Lekfrämjandet, som pratade mycket klokt om det empatiska samhället och betydelsen av lek och dans. Vi började sammanställa våra samtal och arbete till en publikation.

Dansbana! i Rålis

Med tankar och erfarenheter från testdansandet gjorde vi ett förslag för en dansplats i Rålambshovspaken 2014 som vi lämnade in till tävlingen EVA.

Testdans med toolkit

Våren 2014 drog vi igång och "testdansade" olika platser i Stockholm med unga tjejer för att tillsammans komma på hur en bra dansplats skulle kunna funka och se ut. Tack till alla er som deltog då!

Dans vid slottet 2014