Dansbana! ArkDes- Public Luxury

Den 1 juni invigs Dansbana! ArkDes på Skeppsholmen i Stockholm! Platsen är en del av museets storsatsning Public Luxury- en utställning som visar upp experimentell arkitektur och design och på olika sätt diskuterar det offentliga rummet.

Dansbana! ArkDes är en plats för spontandans på Excersiplan utanför museet och bjuder in besökare och allmänhet att koppla upp sig via Bluetooth, spela musik och dansa!  Som vanligt har vi arbetat med lokala dansare i utformningen och platsval, denna gång Folkmusikhuset och MDT. Ljudanläggningen är igång kl.10-22. och dansgolvet är ett (nåtat) trägolv 7,5 x 7,5m med människoliknande plåtklossar.

Dansbana! ArkDes är även öppen för dansföreningar och dansare att använda till träning och JAM under förutsättning att allmänhet och besökare får delta. Det kommer att gå att boka "ett pass" max 2h via en kalender på museets hemsida. Vi återkommer med länk.

Under invigningshelgen ordnar ArkDes, Folkmusikhuset och Dansbana! ett kul dansprogram ihop: Lördag 2 juni blir det "prova på" dans i olika stilar, allt från barockdans till breaking. Söndag 3 juni har Folkmusikhuset ett späckat program med Polske Akut,  spelmän och mycket annat. Program och klockslag kommer finnas på museets och föreningarnas hemsidor.

Hjärtligt välkomna! till Dansbana! ArkDes och utställningen Public Luxury - helt gratis och superkul!